Sponsoren:

Banner

Achtergrond

PDFAfdrukkenE-mail

Dit ben ik

Waar je hart ligt, is ook je kracht.

Bij mij was dat van jongs af aan dans en met mensen omgaan. In die combinatie vond ik de studie danstherapie. Inmiddels werk ik 20 jaar met het gedachtengoed van de opleiding waarvan ik 15 jaar als danstherapeut binnen het speciaal onderwijs heb gewerkt.

In Mexico heb ik een aantal keer gewerkt en de cultuur van dichtbij mee gemaakt. De noodzaak en het mooie van fairtrade is mij daar niet met de paplepel, maar met de tortilla binnengebracht.

Wat mensen eigenhandig maken, heb ik hoog in het vaandel. Als invalkracht binnen de gehandicaptenzorg heb ik in verschillende ateliers meegewerkt. De puurheid van de producten viel mij daarbij op en dat ze (toen nog) alleen door familie gekocht konden worden.

Zoals boeren hier om de hoek met liefde het land bewerken...ook dat kwam ik op mijn pad tegen en meer dan dat. De vraag kwam op: waarom kopen we hollandse groente -zoals wortels - uit Egypte als ze hier vers vanuit de poldergrond komen?

Uiteindelijk is het plan gegroeid om mijn vragen en gedachten om te zetten in een daad. En sinds 2012 is dat " van Fair & Dichtbij". Een rijdende wijkwinkel met locale en bewuste producten waarmee ik elke vrijdag door de polder rijd.

Mijn motto voor etenswaar en cadeau-artikelen:
Koop aardappels van om de hoek en rijst voor een fairtrade-prijs.
Wil je iemand of jezelf een cadeautje geven; een ambachtelijk cadeau met aandacht gemaakt, geeft een beter gevoel.


En het algemene motto: Think Global Act Local, want we kunnen de aarde niet ''copy-pasten'' dus maak je leefstijl bewuster.

Nu ik 4 jaar rijd met de duurzame winkel, is er gelukkig al meer aandacht voor, maar elke stap duurzamer is een grote sprong vooruit.

Antonina Sardaro, 2016.

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

 
joomla template